Home Uncategorized Kampioenenbal!
formats

Kampioenenbal!

Published on May 4, 2017 by in Uncategorized

Eindelijk Belgisch kampioen. Bij de masters weliswaar maar dat we dat op onze gezegende leeftijd van 46 jaar, nog mogen meemaken. Ik heb al heel wat sporten en bijhorende competities achter de rug, maar dat was me nooit eerder gelukt. Vroeger zou ik gezegd hebben: “het leven is aan de volhouders” maar dat doet me iets teveel denken aan de podiumceremonie toen ik in Hawaii was.

Bij de agegroupers werd uiteindelijk de krans bij de +80 jarigen uitgereikt. Een kranige 82 jarige man, die er eerder 60 uitzag, beklimt het podium en krijgt een staande ovatie van het aanwezige publiek. Een klein kippenvelmomentje zoals ik het me herinner. Zoals elke winnaar, en zeker met het parcoursrecord bij de +80-jarigen er bovenop, krijgt de man een klein interview over zijn geleverde prestaties. Gevraagd wordt hoe hij de overwinning op zak wist te steken. Zijn antwoord was hilarisch: “I survived all of them, the rest of them died before the race”!

Zo ver is het bij mij gelukkig niet moeten komen. Met een sterke en vooral homogene ploeg brachten we een sterke race. Ik weet zeker dat er in elke andere ploeg minimum 2 tot 3 sterkere atleten aanwezig waren dan bij ons, maar onze ploeg was wellicht het meest uitgebalanceerd. Ondanks het koude water, heb ik zelfs van het zwemmen genoten. Ik had tijd en energie te over om de troepen regelmatig te overschouwen en zag dat het goed was. Dankzij sterke beer Dirk, werden de mindere zwemmers met een stevig zetje van wat extra snelheid voorzien. Het zwemmen liep vlotter dan verhoopt wat resulteerde in de tweede zwemtijd bij de Masters.

Ik weet nu dat ik mijn collega’s dringend moet leren wisselen. Met beide wissels samen kunnen we nog makkelijk 45” tot een minuut winst maken. Niettemin heb ik me weer vooral stevig op de fiets geamuseerd. De fietsbenen zijn terug en ik had overschot waardoor ik mijn ploeg mooi op sleeptouw kon nemen. Door de superbe samenwerking en ondanks de moeilijke momenten onderweg realiseren we toch nog de derde fietstijd. Wellicht is deze tijd aangevuld met de wissels want ik vond onze masters echt wel sterk rijden!

En dan maar het loopnummer zeker. Het blijft harken voor mij. Door mijn achillespeesprobleem liep ik de laatste 6 weken voor de race in totaal amper 25km. En dan is het de ganse tijd krabben natuurlijk. Met PJ als metronoom hadden we toch en erg solide loopproef. Wat traditioneel ons slechtste onderdeel is, bleek ons de besttijd bij de masters en dus de eindwinst op te leveren. Ik zal nog wat minder moeten trainen zeker!?!

Als puntje bij paaltje komt, heb ik me eigenlijk alleen maar geweldig geamuseerd met een aantal toffe peren. Wat het resultaat ook mogen zijn, dat is nu even leuk meegenomen, maar dat is natuurlijk allemaal zeer relatief. De beker is anders best wel mooi! Wat mij vooral interesseerde is dat ik na een echt “kut-jaar” door mijn spastisch darmsyndroom en de kwetsuren (schouder en achilles) van afgelopen winter, gewoon weer een beetje triatleet voel in plaats van “patient”. Want al de rest is gewoon een leuk circus voor een dag waar wij gewoon één van de vele acts waren!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on Kampioenenbal!  comments 
© Copyright Bart Thijs 2012
credit