Home Training Kinkhoest
formats

Kinkhoest

Published on August 8, 2017 by in Training

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. De geboorte van mijn zoon was een wonderlijke gebeurtenis. De dag erna was iets minder wonderlijk want er werd stevig gevierd, ik rookte mijn laatste sigaar maar kreeg er bovendien een stevige verantwoordelijkheid bij. Ik ontdekte nieuwe dingen. Het maandelijks tafereel waarbij je een ontmoeting had met iemand van “Kind en gezin” was er eentje van. Blij kindje bij het binnen gaan, kort gesprekje met een vriendelijke dame, een uitgebreid onderzoek bij de arts en wenend kindje terug naar buiten. De maandelijkse prikjes of vaccinaties waren het minder leuke onderdeel van dit bezoek.

Zo werd mijn oogappel eveneens gevaccineerd tegen “kinkhoest”. Daarmee dacht ik dat de kous zou af zijn. Maar als zo vaak zijn kids onvoorspelbaar en schaarde hij ergens een bacterie of virus op die opnieuw een opstoot van kinkhoest geeft. En zoals wel vaker ben je als ouder een vogel voor de kat en krijg je alle ziektekiemen van je kids mooi doorgespeeld. In de middeleeuwen stierven hier nog mensen aan! Gelukkig zijn we met zijn allen stevig ingeënt.

Buiten enkele stevige hoestbuien, ik heb af en toe het idee dat ik er ga inblijven, valt de schade eigenlijk nog wel mee. Voor het eerst in mijn carrière heb ik dan ook een attest moeten vragen om te kunnen deelnemen aan races. Mocht ik een dopingcontrole moeten ondergaan, dan heb ik daar alvast mijn vrijgeleide mee. Ik moet toegeven dat het toch maar een raar gevoel geeft. Anderzijds heb ik niet het gevoel dat het mijn prestaties positief beïnvloed. Ik zwem, fiets of loop er alvast niet sneller door en vaak moet ik me even aan de kant zetten om mijn ziel eruit te hoesten om vervolgens mijn weg verder te zetten. We zullen zien wat dat geeft in de komende kwarttriatlon van Lommel zondag!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on Kinkhoest  comments 
© Copyright Bart Thijs 2012
credit